125 jaar winter in Assendelft

"IJsvereniging Assendelft" is ontstaan op 8 januari 1972, door een samengaan van twee ijsclubs; de "Zuider IJsclub" opgericht 11 februari 1870 en de "Onderlinge R.K. IJsclub Noordpool" opgericht 24 januari 1914.
Het verleden van beide ijsclubs is niet weg te denken en daarom werd in 1995 het 125-jarig jubileum gevierd. De mensen die daarbij aanwezig zijn geweest zullen zich dat zeker nog goed kunnen herinneren. In het toen uitgegeven jubileumboek "125 jaar Winter in Assendelft", is de geschiedenis van beide ijsclubs uitvoerig beschreven en daarbij ook het lief en leed van de winters van vroeger.
Van dat jubileumboek is nog een aantal exemplaren te koop. De prijs bedraagt € 16. Het afhaaladres is: De Voorweid 9. Bovendien kunt u daar, voor zolang de voorraad strekt, gratis een nieuw stofomslag krijgen wanneer het oude beschadigd of erg verkleurd is.